Archive for september, 2006

Geboortekaartjes ontvangen?

zaterdag, september 30th, 2006

Als het goed is dan hebben jullie vandaag de geboortekaartjes ontvangen.

Een bijoor

vrijdag, september 29th, 2006

Thijmen heeft bij z’n rechteroor een zg. bijoor. Dit betekent niet dat hij nu drie oren heeft, maar het is een bobbeltje. Een constructiefoutje, een te lang buisje en omdat het oor in dezelfde embryonale fase aangemaakt wordt als de nieren en blaas hebben we gelijk een afspraak gemaakt om een echo van zijn nieren en blaas te laten maken.

Na wat gegoogle hebben we op de website ouders.nl hierover een vraag gevonden. Twee kinder-gastro-enterologen, Hankje Escher & Edward Nieuwenhuis allebei werkzaam in het Erasmus MC Sophia te Rotterdam hebben het volgende antwoord gegeven:

Vroeger werd er standaard een echo van de nieren gedaan bij alle kinderen met een of meerdere bijoortjes. Er zou namelijk een verband bestaan tussen het hebben van een bijoor en het hebben van een nierafwijking. Nu blijkt echter dat daar geen enkel goed onderzoek naar is gedaan.

Uit eigen ervaring: bij geen van alle echo’s die we in het verleden deden bij een bijoortje waren er afwijkingen in de nieren. We doen het dus niet meer standaard en we adviseren jullie ook gewoon niets te doen, tenzij er in de toekomst problemen zijn die veroorzaakt kunnen zijn door een nierafwijking (zoals blaasontsteking, nierbekkenontsteking op jonge leeftijd).

Thijmen's bijoor

In de knoop

vrijdag, september 29th, 2006

Bij de geboorte van Thijmen kwamen we erachter dat er een knoop in de navelstreng heeft gezeten. Volgens de verloskundige heel bijzonder, maar tegelijkertijd erg gevaarlijk omdat Thijmen zichzelf had kunnen ‘opknopen’. Gelukkig is dit niet gebeurt.

Voor de nieuwsgierige mensen die niet schuw zijn van ‘vinger-aan-de-pols’-achtige televisieprogramma’s, had ik een foto in kleur voor jullie. Maar die is verwijderd. Slechts de zwart-witte-versie is beschikbaar ๐Ÿ™‚

Al die horror, bรขh..

(meer…)

Darmkrampjes

donderdag, september 28th, 2006

Vannacht heeft Thijmen waarschijnlijk last gehad van darmkrampjes, het heeft ons in ieder geval de gehele nacht wakker gehouden. Nu we weten wat we moeten doen aan die darmkrampjes hebben we goede hoop dat de komende nacht rustiger zal zijn.

Thijmen slaap in de wieg

Thijmen is aangegeven

donderdag, september 28th, 2006

Door z’n eigen vader met z’n assistente ๐Ÿ™‚

Thijmen is aangegeven in Capelle aan den IJssel

Geboortekaartjes

donderdag, september 28th, 2006

De geboortekaartjes zijn besteld en worden morgen met de pakketdienst afgeleverd. Nog eventjes geduld!

BallonBeer

donderdag, september 28th, 2006

Vandaag heeft Thijmen een enorme doos gekregen met daarin een heusche heliumballon van Marieke, Barth, Mareno en Kaj! Vooral Meike vindt het een fantastisch kado, zo’n zelfzwevende ballon aan een touwtje!

Helium ballon via www.ballonexpress.nl!

Thijmen!!!

dinsdag, september 26th, 2006

Geboren op dinsdag 26-09-2006 om 13:58 uur, is 54 cm lang en weegt 4020 gram.

Thijmen

Spannende tijd

zondag, september 24th, 2006

De buik van Esther staat echt op knappen, niets aan kleren zit meer lekker. We kunnen merken dat de allerlaatste fase is begonnen. Morgen is een spannende dag want dan gaat de gyneacoloog controleren of de baarmoedermond rijp is voor de bevalling. Zodra dit het geval is, dan zal er waarschijnlijk een datum worden afgesproken waarop de bevalling ingeleid zal worden. Dat de spanning stijgt merken we ook zelf aan allerlei spanningshoofdpijn en dergelijke. Morgen weten we meer.