Een bijoor (2)

Vorige week dinsdag zijn we dus met Thijmen naar het IJssellandziekenhuis gegaan om een echo te laten maken van zijn nieren en blaas. (Zie ook onze eerdere bericht “Een bijoor“) Voor de uitslag moesten we morgen terugbellen.

Thijmen's bijoor

Zojuist is Esther gebeld door het IJsselland ziekenhuis met de uitslag van de echo: alles is goed. Z’n nieren en blaas zijn net zo gezond als ieder andere baby van zijn leeftijd. Da’s mooi! We hebben dus vanaf nu niet meer te maken met de kinderarts.
Wel hebben we nog een afspraak met de plastisch chirurg over het verwijderen van z’n bijoor. Hoe doen ze dit dan?

Het afbinden en af laten sterven dat is niet meer van deze tijd, het ziet er volgens hun ook smerig uit.
Wat ze wel doen is afbinden en wegsnijden (onduidelijk is of dit met een roesje gebeurt) of onder narcose en dan wegsnijden (zonder afbinden). Het resultaat is hetzelfde, alleen is het aan ons om te besluiten welke methode onze vookeur geniet. Wordt vervolgd dus.

9 Responses to “Een bijoor (2)”

 1. Monique en Martijn schreef:

  He, wat een goed nieuws zeg. Weer een zorg minder.
  Geniet lekker van elkaar en kom nu maar eens tot rust. Alle onzekerheid is nu achter de rug en nu is het tijd om te genieten, genieten en nog eens te genieten van dit wereldwondertje, en natuurlijk van dat andere wereldwondertje en van elkaar.

  Een trotse oom en tante (en nog trotsere nichtje)

 2. De oppas Helma schreef:

  Nou als dat geen goed nieuws is ……GEFELICITEERD hoor en nu genieten dan maar !!!!!!!!

 3. Rianne Weijma schreef:

  Hallo,

  Ik kwam via het googlen van ‘bijoortjes’ op jullie website terecht.
  Ons dochtertje Hanna (8 maanden) heeft ook 2 bijoortjes, aan beide kanten 1. Komende maandag hebben we een afspraak om ze er af te halen. Dit gaat gebeuren onder plaatselijke verdoving. En dan gaan ze het wegsnijden, omdat ze er ook kraakbeenworteltjes aan zitten.
  Ik vroeg me af of bij jullie Thijmen de kraakbeenbobbeltjes al weg zijn gehaald en of dit nu uiteindelijk ook onder een roesje is gedaan.
  Hoe dichter het namelijk bij komt hoe meer ik er tegen op ga zien dat het onder plaatselijke verdoving gaat gebeuren.
  Toen wij voor gesprek waren toen was Hanna nog maar 3 maanden en toen was ze wel iets rustiger dan nu. Als ik aan haar oren zit dan draait ze zich al af, dus hoe moet dat dan als ze er zo’n gemene prik in geven?

  Hoe is het bij jullie verder gegaan? Is Thijmen al verder geopereerd?
  Beetje ervaring uitwisselen lijkt me wel handig 🙂

  groetjes Rianne Weijma

 4. Rob schreef:

  Hoi Rianne,

  Het is ook wat hé? Zo heb je nog nooit over ’n bij-oortje gehoord, en zo zit je er middenin. Bij Thijmen hebben we alleen de grootste bij-oor laten verwijderen en daar zat géén kraakbeenbobbeltje in. Een beetje onsmakelijk praatje nu, het werd afgebonden met wat hechtdraad en toen werd het eraf geknipt. Op de foto zie je ook nog een kleine bobbel zitten, en daar zit wel wat kraakbeen in, maar omdat het géén kwaad kan laten we ze zitten en mag Thijmen zelf beslissen wat hij ermee wil laten doen. Zie ook: http://www.robenesther.nl/vraagteken/pw/?p=69

  Het is nooit leuk om je baby pijn te zien lijden of überhaupt maar met je kind in het ziekenhuis te moeten zijn. Wij vonden het ook allemaal best wel eng, maar we hebben er absoluut géén spijt van dat we het weg hebben laten halen. Succes met Hanna en we hopen dat het ook voor jullie snel achter de rug is!

  Esther en Rob

 5. mieke schreef:

  Mijn eerste dochter Nikki (1 jaar) had bij haar geboorte ook 2 bij oortjes aan de linker kant. Deze hebben wij operatief laten verwijderen toen ze net 1 werd. Ben 2 weken geleden bevallen van haar zusje en Demi heeft er ook 2 maar dan aan de rechter kant. (een zit dichter bij haar wang) Nu vertelde ze mij dat in sommige ziekenhuizen ze de bijoortjes direct verwijderen. ( het afbinden zeg maar) Nu hebben wij voor 6 augustus een afspreek bij de plastische chirurg. Afwachten hoe en wanneer hij het wil.
  gr Mieke

 6. Nathalia schreef:

  ik heb dat oooooook!
  maar ik laat t gewoon niet weghalen mjaa
  ben al 16 dusja maakt niet uit neimand vraagt ernaar 😀

 7. Elsbeth schreef:

  onze zoon is in november 2002 geboren, met 3 bijoren. 2 zijn er afgebonden en na een week afgestorven, je ziet er nu helemaal niets meer van, behalve een piepklein kuiltje. We vonden het niet zo erg. De laatste is weggehaald toen hij buisjes in zijn oortjes kreeg, met 10 maanden. Ben blij dat het direct na de geboorte is gebeurd, ik vind het een hele ingreep als het kindje al wat ouder is.
  Groetjes Elsbeth

 8. Annemieke schreef:

  Hallo,

  Mijn zoon had bij zijn geboorte ook 2 bijoortjes aan de linkerkant. Deze zijn operatief verwijderd toen hij 9 maanden oud was. Hij is inmiddels bijna 6 jaar en wij zitten inmiddels in een heel kno traject met hem omdat er zogezegd verband zou kunnen zijn tussen de bijoortjes(links) en een verminderd gehoor(rechts) Deze zaken gaan nu uitgezocht worden. Is er iemand die hier ook mee te maken heeft? Wij hebben een heel onderzoek in instituut Effatha achter de rug en moeten nu weer naar de kno arts. Er moet een mri scan gemaakt gaan worden om te achterhalen of het erfelijk cq door de aandoening komt of dat er een andere oorzaak is. Ik heb veel vragen maar zo werinig antwoorden. In 6 jaar tijd is er slechts 1 kno arts geweest die me hier op heeft gewezen.
  Help?
  Vriendelijke groet,
  Annemieke

 9. Sara schreef:

  Hi Annemieke,

  Mijn zoon is ook geboren met 2 grote bijoortjes. Rond zijn vierde jaar kwamen we er achter dat hij slechthorend is. De eerste jaren van zijn leven liepen we bij de kno.

  Hebben ze ondertussen iets ontdekt bij jouw zoon?

Leave a Reply

Bewijs dat je een mens bent! :-) *