Een af-oor

Thijmen's af-oor
Sinds gisteren is het bijoortje van Thijmen verwijderd in het IJssellandziekenhuis. We hadden een afspraak om het e.e.a. te bespreken met de plastisch chirurg en één van de opties was om eventueel ter plaatse het bijoortje af te binden en dan af te knippen zonder verdoving! Hoppetaa…

Thijmen lag lekker te slapen in zijn maxi-cosi en moest even flink huilen van het afbinden, maar zakte weer weg in diepe slaap. Vervolgens werd het bijoortje afgeknipt, daarvan moest hij ook flink huilen om vervolgens weer af te zakken in diepe slaap. Het touwtje zit er nog steeds omheen, maar dat lost dan t.z.t. vanzelf op. Voor de rest zitten er nog twee kleine bobbeltjes bij z’n oor, maar dat schijnt dan kraakbeenvorming te zijn welke niet zomaar weggehaald kan worden. Dit zou dan operatief verwijderd moeten worden en dan moet Thijmen onder narcose, en daar zijn we momenteel niet gecharmeerd van.

Maar het voornaamste is dat die grote bijoor nu weg is.

One Response to “Een af-oor”

  1. Ruth schreef:

    Mijn zoontje (2,5) heeft ook zo’n bobbeltje naast zijn oor, de huisarts zei dat dit een bijoortje was maar als ik het zo zie dan lijkt het precies dezelfde te zijn als Thijmen. Helaas heeft onze boeff het ontdekt en is dagelijks bezig om het eraf te krabbelen. Meestal als hij in zijn bedje ligt. Het zit hem echt dwars. We gaan een afspraak maken en een verwijzing vragen (huisarts wilde eerst niet geven omdat het kind zelf geen last heeft maar deze keer staan we erop – hij heeft het nu open gekrabt dus heeft hij duidelijk last van). We gaan dus stappen zetten om het te laten verwijderen (hartstikke eng maar zo kan het ook niet natuurlijk). Ik kan nergens vinden of het vergoed wordt door de ziektenkosten en zo niet wat het ongeveer kost – ik vroeg me af of u wat info hebt gekregen hierover? Wel / niet doen hangt hier niet vanaf maar als we zelf moeten betalen moeten we wel weten over welke bedrag we praten!
    PS: Het zit er gaaf uit nu bij Thijmen, zal hij blij zijn dat jullie dit hebben gedaan!

Leave a Reply

Bewijs dat je een mens bent! :-) *