Thijmen krijgt een helm

Het is alweer een tijdje geleden dat er hier wat ‘geblogd’ werd, maar dat terzijde.

We hebben nu wat te melden, namelijk dat er drie maanden geleden tijdens een bezoekje aan het consultatiebureau er bij Thijmen geconstateerd is dat hij een zg. afgeplat hoofdje heeft. Dit is niet heel ernstig, maar wel een vervelend gezicht. Nu is de regel dat bij baby’s die nog geen 5 maanden oud zijn in aanmerking kunnen komen voor een ‘redressiehelm‘.

Nu mag het consultatiebureau ons niet doorverwijzen, dus hebben ze een briefje geschreven voor onze huisarts en díe mag ons wel doorverwijsbriefje schrijven voor het Sophia Kinderziekenhuis. Toen we het ziekenhuis belde voor een afspraak zeiden ze in eerste instantie dat zij geen plek hadden en dat we moesten uitwijken naar het Sint Elisabeth ziekenhuis in Tilburg (1 uur rijden afstand!). Maar na enige bemiddeling van onze huisarts konden we toch terecht bij het Sophia Kinderziekenhuis. Vanochtend hadden we dus een afspraak in het Sophia kinderziekenhuis om zo’n helm aan te laten meten. In het foldertje stond dat we er rekening mee moesten houden dat het best wel lang kon gaan duren en dat het dus raadzaam was om eten en zo mee te nemen. Dus wij zijn bepakt en bezakt vetrokken om vervolgens na 3 kwartier weer buiten te staan! WOEHAHAHAHAAH!!!

Thijmen moet de helm 23 uur per dag dragen tot dat hij 1 jaar wordt. Lekker zo met de zomer voor de deur, enfin dat zien we dan wel. Over 2 á 3 weken kunnen we de helm ophalen.

Eerst een ponskaart laten maken Zo, z'n dossier en ponskaart zijn aangemaakt Meike kon zich ook prima vermaken Eerst eventje wachten in de wachtkamer De arts moest ook nog even kijken Meike had de speelcorner alweer gevonden Bij Livit werden weer wat gegevens genoteerd Dit is de print die we gekozen hebben voor hem En de maten worden gemeten

extra info: Erasmus MC

9 Responses to “Thijmen krijgt een helm”

 1. Wendy schreef:

  Hoi Thijmen, wat een gave helm krijg jij zeg!, hebben ze die ook in het roze??
  Al dat gesleutel in jou eerste jaar, zorgt er wel voor dat jij later de bink van school wordt en overladen zal zijn met gillende meiden op elke hoek.
  En dan ben ik die trotse nicht!

  Dikke kus van mij en van Anouk

 2. Hallo Rob en Esther,

  Ik kwam toevallig op jullie site terecht. Onze dochter Fleur (27-10-2006) krijgt 23 april een helmpje. Ik typte in google het woord redressiehelm in en zag jullie site. We zitten zeg maar in hetzelfde schuitje. Heeft Thijmen de helm al en hoe gaat het eigenlijk. Hopelijk valt het allemaal reuze mee. Eerlijk gezegd zie ik er wel een beetje tegenop, maar Fleur heeft een scheef gezichtje en tja… met dat helmpje hopen we dat het weer bijtrekt. Het is gewoon echt nodig, ik heb overigens gehoord dat je na 6 weken al echt resultaat begint te zien en dat motiveert enorm om 23 uur per dag die helm op te zetten. Ik wens jullie veel succes en zal Thijmen redressiehelm avontuur zeker blijven volgen. Kijk ook eens op onze site en zie daar Fleur met een ingegipst hoofdje!

  Groeten van Leontine

  P.s Het is inderdaad minder dat we de zomer ingaan, zal wel warm zijn met een helmpje……

 3. Anouk Voortman schreef:

  Hallo Rob en Esther,
  Al googleend kwam ik op jullie site terecht. Hoe gaat het nu met Thijmen? Misschien heeft hij zijn helmpje al, hopelijk is hij er al aangewend.
  Bij ons zoontje Sil (27-09-2006) is vanmorgen ook een helmpje aangemeten. Tot nu toe hoor ik voornamelijk positieve berichten over de helmtherapie, met een beetje mazzel helpt het onze jongens straks ook aan een symmetrisch koppie.
  Succes, en groeten van Anouk.

 4. Rob schreef:

  Hoi Anouk, grappig om te lezen dat Sil ’n dag na Thijmn geboren is 🙂

  De helm hebben we nu precies 4 weken in huis, en het is pas sinds deze week dat Thijmen z’n helm dag en nacht op heeft. De eerste week was het bloed-en-bloed heet en was het niet verantwoord, vonden wij, om z’n hoofd in een soort van snelkookpan te stoppen 🙂
  We hebben wel geprobeerd om hem ermee te laten slapen, maar hij werd elke drie kwartier huilend en badend in het zweet wakker. Dus probeerden we het een dag later weer en dat ging zo’n paar dagen door.
  Daarna kreeg Thijmen oorontsteking wat gepaard ging met een verhoging (38,2 graden), dus toen waren we genoodzaakt om de helm nog maar even niet te gebruiken.

  Maar de oorontsteking is nu weg en sinds een kleine week slaapt Thijmen, na twee dagen ‘kroepoeken’, nu ook mét helm! Het scheelt ook dat de temperatuur buiten gezakt is. Thijmen en z’n zus hebben hun kamers aan de zuidkant van het huis, dus hebben we vorige week een zonweringspecialist laten komen om een offerte te maken voor rolluiken 🙂

  Succes met Sil z’n helm-avontuur!
  Esther en Rob

 5. miranda schreef:

  Mijn zoontje is nu 6 maanden en over 3 weken mag hij ook zijn helmpje op gaan halen.Dan ziet hij er net zo stoer uit als thijmen.
  Ik hoop dat het goed gaat, want hij heeft een allergie en vaak last van exeem.Daarom moet ik hem eerst bij het slapen proberen en als zijn huidje rustig blijft moet hij 22 uur per dag op.Dus ik hoop op een niet te warme zomer.
  Lijkt me zo zielig in die warmte.Van mij mag het de hele zomer koud blijven.
  Maar heeft thijmen uiteindelijk wel goed op de helm gereageerd?
  gr miranda

 6. tijme schreef:

  Hoi thijmen,

  mijn naam is tijme (grappig he) en 8 maanden oud, sinds gisteren heb ik ook een redressie helmpje, maar vind het niet echt leuk probeer hem steeds met mijn handjes er vanaf te krijgen maar dat lukt mij niet.
  Ook papa en mama moeten hier echt aan wennen, zeker nu het zo n warm weer word.
  gr tijme

 7. Dragana schreef:

  Dear Tijme,
  We have the same problem with our daughter Katarina.
  Her plagiocephaly was detected when she was 5.5 months but because of long waiting lists she got her helmet with 8.8 months.

  Recently we have heard of
  http://www.eemlandorthopedie.nl/
  They make starband and use starscan to determine the degree of plagiocephaly.So you get results like 99% of braciocephaly and 14mm of plagiocephaly. They have control scanning each month.
  We are going there next week. We could make an appointment immediately.Making of starband lasts just 8 working days.
  Unfortunately we didn’t hear of it before.

 8. Leonie schreef:

  Beste Rob en Esther,
  Ik kwam bij toeval op jullie site van Thijmen, toen ik op google naar helm en baby zat te speuren.
  Er is de laatste tijd veel te doen over afgeplatte hoofdjes en lighoudingen, problemen bij het slapen van baby’s. Ik heb zelf een zoontje die nu bijna 22 maanden is en we hebben de eerste 9 maanden van zijn leven heel wat afgetobd. Hij had een duidelijke voorkeurshouding, sliep kleine slaapjes en was alles behalve uitgerust.
  Na 9 maanden kwamen we bij toeval bij een manueel therpeut terecht die constateerde dat mijn zoontje het KISS syndroom had. Na 2 behandelingen hadden we een heel ander mannetje. De manueel therapeut haalt de klacht weg van het probleem, door middel van zachte bewegingen.
  Wellicht denk jullie, wat wil ik nu doorgeven aan jullie, als advies geef ik jullie de site van onze stichting, een stichting voor ouders door ouders: http://www.kisskids.nl , misschien dat jullie daar een andere kijk op het verhaal lezen, een weg die nog niet allerdaags ismaar vele ouders en met name hun kinderen erbij helpen.

  vriendelijke groeten, leonie

 9. Thijmen Smit schreef:

  Hoi,
  ik heet ook Thijmen. Ik ben nu net 5 jaar oud ( 29-10-2003) en ik heb ook een redressiehelmpje gehad.
  Ik had direct met mijn geboorte al een scheef gezichtje en hoofdje, vandaar dat ik met ong. een 6mnd. oud een helmpje kreeg. Mijn papa en mama zagen er ook wel een beetje tegenop, want het was ook hartje zomer en ik had net een half jaar spreidbroek er opzitten.
  Achteraf zijn wij allemaal heel erg blij, dat we het gedaan hebben, want ik heb een heel mooi recht gezichtje gekregen.
  Ik vond het zelf ook helemaal niet erg.
  Wij moesten er ook voor naar Tilburg en dat is voor ons 2 uur rijden heen en ook terug. Dit hadden we er wel voor over. Nooit geen spijt van gehad, want later kan je het niet meer veranderen!!!!
  Ik hoop dat met jou ook alles goed is gekomen en wie weet tot horens.
  Groetjes Thijmen Smit

Leave a Reply

Bewijs dat je een mens bent! :-) *