Archive for the ‘is ziek’ Category

Meike heeft de waterpokken

zaterdag, maart 21st, 2009

Het is dan zover, Meike heeft de waterpokken. Het zal dus niet lang meer duren voordat Thijmen het dus ook gaat krijgen. Nou ja, we (eigenlijk zij) kunnen het maar gehad hebben.

Nog 1 nachtje slapen!

dinsdag, december 20th, 2005

Meike voelt zich vandaag gelukkig een heel stuk beter. Ze heeft geen koorts meer en ze heeft weer lekker met ons meegegeten. Zojuist zijn de slingers opgehangen voor het verjaardagspartijtje van Meike. Lang zal ze leven! Foto met de PDA gemaakt.

Stront-snot-verkouden!

maandag, december 19th, 2005

Meik is sinds een paar dagen verkouden, maar sinds gisteren is ze pas echt beroerd geworden. Ze moet af en toe zo erg hoesten dat ze moest overgeven. Nu slaapt ze lekker op de bank. Hopenlijk is ze voor woensdag weer een beetje beter, we hopen het in ieder geval wel!

Alles weer goed

donderdag, maart 17th, 2005

Meike is nu gelukkig alweer een paar dagen weer helemaal tiptop in orde. Ze is wel wat magerder geworden, maar daar wordt aan gewerkt. Ze eet en drinkt lekker normaal.

Apatisch

maandag, maart 14th, 2005

De rest van afgelopen zaterdag heeft ze Meike alleen maar op de bank gelegen, veel geslapen, veel gedronken, maar d’r zat weinig pit meer in. Als je zelf ziek bent, dan zit er ook weinig pit in. ’s Middags hebben we toch voor de zekerheid gebeld met de huisartsenpost. We vertrouwde het toch niet helemaal wat er nu aan de hand was.
Om 17.20 uur hadden we een afspraak.

Eenmaal aangekomen bij die huisartsenpost moesten we ons eerst melden bij de balie. Daar stond al een jongeman te vertellen dat hij al een uur zat te wachten. Verbaasd keken we elkaar aan, ze zeiden over de telefoon dat het druk was, maar zo druk hadden we niet verwacht. Toen we ons gemeld hadden mochten we de wachtkamer in. Het blijft altijd ’n vreemde gewaarwording, vriendelijk knikkend naar de collega-wachters nemen we plaats. Een andere moeder zat er ook met een zwaar hoestend en proestend kindje, en ondertussen denken we:”We moeten zo snel mogelijk weg uit deze ruimte!”.

(meer…)

Afgelopen nacht

zaterdag, maart 12th, 2005

Afgelopen nacht was een gebroken nacht. Meike heeft ongeveer twaalf keer overgegeven, ook al was er niets meer om mee over te geven. Zo zielig om haar zo te zien, en er is niets wat we kunnen doen dan alleen maar troosten.
We hebben toch ook maar oma en daarna de huisartsenpost gebeld voor wat advies. Het advies was dat we de nacht maar even moesten aankijken en als er sprake was van koorts, dan moesten we dat maar goed in de gaten blijven houden. Gelukkig had (en heeft) Meike geen koorts.

Vanochtend heeft ze veel last van diarree, we geven haar alleen maar een paar slokjes water. Eén rijstewafel is op ’n haar na opgegeten. Voor de rest wil ze niks.
Meike is nu vooral moe, door afgelopen nacht, maar ook denk ik doordat ze nu niet zoveel voedsel in zich heeft.

We kijken nu naar “Brother Bear”, Meike zit lekker veilig met mijnheer de Beer bij mama op schoot.

Zielig meissie

vrijdag, maart 11th, 2005

Vanavond werd Meike huilend wakker omdat zij in haar slaap heeft overgegeven. Gelukkig waren opa en oma bij ons op visite en konden zij een helpende hand bieden. Rillend van de kou, en waarschijnlijk ook de schok, zat het kleine vrouwtje op het kleedje van de badkamer. Nu ligt ze lekker warm bij mamma in bed en staat er momenteel een was met dekens en lakens te draaien.

39,2 graden!

donderdag, april 22nd, 2004

Meike had vanochtend 39,2 graden koorts! Ze jengelde en jammerde en huilde, zo zielig.
We hebben toen besloten om haar maar een zetpilletje paracetamol te geven, welke binnen een half uur resultaat boekte!
Je kon gewoon aan Meike merken dat de paracetamol z’n werk deed. Ze brabbelde en slaakte weer allerlei soorten kreetjes uit. Ze begon zelfs met haar geprikte been te trappelen en te schoppen!

We hebben zo rond 07.45 uur nog een keer haar temperatuur opgemeten, en die was al gezakt naar 38,0 graden. En zojuist belde Esther mij op dat haar temperatuur nu (09.05 uur) tot 37,4 graden gezakt was.

Binnen drie uur is haar koorts gezakt met 1,8 graden. Ik heb nog nooit paracetamol zo goed z’n werk zien doen.

Update

10.00 uur : 36,6 graden! Nu moet het niet teveel zakken! 🙂