Archive for the ‘en het kinderdagverblijf’ Category

Voor z’n echie

vrijdag, februari 2nd, 2007

Vandaag zijn Meike en Thijmen de gehele dag verbleven in het kinderdagverblijf. Niks geen wennen meer, dus voor z’n echie.

We kunnen achteraf wel spreken over een geslaagde ervaring. Een klein misverstand was er omtrent het slapen van Meike. De leiding dacht dat ze niet hoefde te slapen, maar tot nu toe heeft Meike d’r middagslaapje echt nog wel nodig. Vanavond is ze dus lekker vroeg naar bed gegaan, want morgenochtend gaat ze weer lekker met Berit dansen.

Ook heeft Meike de leiding versteld doen kijken toen ze vroegen wie er in het Engels kon tellen, want dankzij de DVD’s van Dora kan Meike dat dus. Maar waar de leiding even geen raad mee wist, was toch wel de opmerking:

“Mijn vader heeft een piemel!”

Nog een keer wennen

woensdag, januari 31st, 2007

Vandaag gaat Meike weer naar het kinderdagverblijf  en dan gaat ze voor de eerste keer slapen aldaar. We zijn erg benieuwd hoe ze dat gaat vinden. Vorige week is ze ook geweest, maar dan een beetje langer als de eerste keer, en mocht ze mee-eten (warme hap).

Wordt vervolgd.

Even wennen

woensdag, januari 24th, 2007

Weer een mijlpaal, vanochtend is Meike voor één uurtje naar het kinderdagverblijf geweest om te ‘wennen’. We maakten ons nog een beetje zorgen hoe ze zal reageren als mama uiteindelijk zal vertrekken, maar dat was achteraf helemaal niet nodig. Zodra ze binnen was trok ze haar jas uit en ging ze, zonder nog naar mama om te kijken, op in de groep (de Goofy’s).

Ze heeft lekker wat appelsap gedronken en een biscuitje gegeten, d’r schoenen uitgetrokken en daarna met een aantal kinderen van dezelfde leeftijd gespeeld.
Zodra ze na een uur mama weer zag, sprong ze op en riep hard “Mama!”. Gelukkig, mama is nog steeds in beeld 🙂