Archive for maart, 2004

Buikschuiver

vrijdag, maart 26th, 2004

Volgens de kinderarts van het consultatiebureau kan Meike goed op d’r buik liggen. Ze was er zo moe van dat ze vrijwel direct nadat ik haar in bed had gelegd in slaap viel.

Meike op de grond aan het kruipen

Buikschuiver-tip:

Voor alle ouders! Nooit je baby op zijn of haar buik leggen als ze net gegeten hebben 😉

DKTP+Hib (Tweede prik)

woensdag, maart 24th, 2004

Vandaag heeft Meike haar tweede prik DKTP+Hib gekregen.
Zoals je hier kan lezen schijnt het ook precies op schema te zijn. Bij drie maanden hoort dat er nu eenmaal bij.

Een compilatiefoto van Meike

Meike weegt nu plusminus 6230 gram, en is 60 cm lang. Dus in ��n maand tijd is ze ongeveer 1 kilo aangekomen en 2,5 cm gegroeid!

16.30 uur : Van de prik heeft Meike heel eventjes gehuild, maar dat was snel voorbij.
18.10 uur : Meike heeft de fles gekregen, die ze bijna in één keer leeg heeft gedronken.
19.10 uur : Op de speelkleed begon Meike ineens zeurderig te huilen. Ze heeft slaap dachten we. Laten we haar maar naar bed brengen.
19.15 uur : Nu begint de prik te werken. Meike begint enorm hard te huilen. Ontroostbaar. Esther heeft haar uit bed gehaald om te troosten. Toen ze op Esther d’r schoot zat heeft ze bijna alles er weer uitgespuugd. Snel hebben we haar ondergespuugde kleertjes uitgetrokken en schone kleertjes aangetrokken.
19.28 uur : Meike is in Esther d’r armen in slaap gevallen.
19.45 uur : We hebben Meike in haar bed gelegd.

Nu nog kijken of ze het flesje van 22.30 uur wil drinken. Zonde om haar dadelijk wakker te moeten maken. Ze slaapt nu als een blok.

Update:

22.40 uur : Ik heb Meike gewekt. Ze opende haar ogen, herkende mij en gaf me gelijk een glimlach. Zoveel last heeft ze dan toch niet meer.
23.15 uur : Meike heeft bijna heel haar fles opgedronken. Ze krijgt altijd 180CC en ze had maar 20CC laten zitten. Da’s een mooie score voor iemand die een prik heeft gekregen.
23.40 uur : Het wordt tijd om Meike te verschonen en haar naar bed te brengen. Haar beentje waar de prik gegeven is laat alleen maar een klein plekje zien, maar het is nog wel gevoelig.
Met het uittrekken van haar broek deed het toch nog erg zeer. Meike begon te huilen.
23.43 uur : Esther is wakker geworden van het gehuil. Meteen begon ze troostende liedjes te zingen. Ondertussen probeerde ik (zo voorzichtig mogelijk) haar luier te verschonen.
23.57 uur : Meike ligt met een schone luier lekker te slapen in bed. Ze is waarschijnlijk heel erg moe als ze zo snel weer in slaap valt.

Nu maar hopen dat ze niet midden in de nacht gaat ‘spoken’.

Meike al 3 maanden!

maandag, maart 22nd, 2004

Gisteren (zondag 21 maart) is het alweer drie maanden geleden dat Meike geboren is!!! Jeetje wat gaat de tijd hard…

Compilatiefoto van elke maand een foto van Meike

22-12-2003 (Linksboven)
23-01-2004 (Rechtsboven)
22-02-2004 (Linksonder)
18-03-2004 (Rechtsonder)

Esther eerste dag werken

maandag, maart 1st, 2004

Het is dan zover. Eerste dag werken. Na 8 weken intensief bezig te zijn geweest met knuffelen, kroelen, brabbelen, spelen, luiers verschonen, wandelen, troosten, lachen, foto’s maken en “ughuuh-en”.

Meike op de bank

Meike zou dan naar een oppas moeten, maar zij mailde ons dat haar jongste zoon de waterpokken heeft gekregen. Dus da’s linke soep voor baby’s. We willen Wesley dan ook beterschap wensen en hopen dat hij er maar snel vanaf is.

Dus moesten we uitkijken naar alternatieve oppassers. En gelukkig hoefde we niet lang te zoeken. Oma Ineke was gelukkig vrij vandaag en Meike kon dus bij haar d’r broek volpoepen. En dat heeft ze dan ook echt gedaan! Haar rompertje zat zelfs onder de poep! 🙂
Ze hebben samen een hele leuke dag gehad. Oma heeft zeker drie uur (!) met haar gewandeld. We vermoeden zelfs dat oma net zolang heeft gewandeld totdat ze een bekende is tegengekomen om te kunnen pronken met één van haar kleindochters. Ze zijn zelfs even bij Esther op d’r werk geweest. Dat was natuurlijk een hartstikke leuke opsteker voor Esther. Heeft ze toch nog haar meissie gezien overdag.

Morgen is het mijn beurt. Ik werk dan thuis en pas op Meike.