Archive for april, 2004

39,2 graden!

donderdag, april 22nd, 2004

Meike had vanochtend 39,2 graden koorts! Ze jengelde en jammerde en huilde, zo zielig.
We hebben toen besloten om haar maar een zetpilletje paracetamol te geven, welke binnen een half uur resultaat boekte!
Je kon gewoon aan Meike merken dat de paracetamol z’n werk deed. Ze brabbelde en slaakte weer allerlei soorten kreetjes uit. Ze begon zelfs met haar geprikte been te trappelen en te schoppen!

We hebben zo rond 07.45 uur nog een keer haar temperatuur opgemeten, en die was al gezakt naar 38,0 graden. En zojuist belde Esther mij op dat haar temperatuur nu (09.05 uur) tot 37,4 graden gezakt was.

Binnen drie uur is haar koorts gezakt met 1,8 graden. Ik heb nog nooit paracetamol zo goed z’n werk zien doen.

Update

10.00 uur : 36,6 graden! Nu moet het niet teveel zakken! 🙂

DKTP+Hib (Derde prik)

woensdag, april 21st, 2004

Vandaag is Meike exact 4 maanden. Vanmiddag heeft Meike d’r derde DKTP+Hib-prik gekregen. Ze zette het meteen op ’n huilen, maar gelukkig wel voor korte duur. Eenmaal op het aankleedkussen begon ze alweer vrolijk te brabbelen.

Ze weegt nu 6930 gram, da’s 700 gram meer ten opzichte van vorige keer. En ze is nu 63 centimeter lang, 3 centimeter erbij.

(meer…)

Meike lacht hardop

maandag, april 19th, 2004

Meike heeft afgelopen zaterdag voor het eerst hardop gelachen. Ze lachte al heel wat af, maar dat waren geluidloze lachjes. Fanatastisch geluid om te horen. Sindsdien zijn we hard bezig met gek doen, om maar weer dat geschater te horen. Tot nu toe zonder resultaat. Alleen wat enthousiaste gilletjes een kreetjes, maar die konden we al.

Weer ’n prik

maandag, april 19th, 2004

Woensdag is het weer zover, dan krijgt Meike d’r derde (4 maanden) prik. Na deze wordt ze voorlopig met rust gelaten, dan krijg ze er weer één als ze elf maanden is.

Vaccinatieschema

* = Alleen voor kinderen geboren op of na 1 januari 2003 en behorend tot bepaalde doelgroepen

** = Alleen voor kinderen die op of na 1 september 2002 de leeftijd van 14 maanden hebben bereikt

*** = Vanaf 1 maart 2003 mag Hib-vaccin worden opgelost in één spuit, waardoor nog maar één prik hoeft te worden gegeven.