Archive for maart, 2005

Alles weer goed

donderdag, maart 17th, 2005

Meike is nu gelukkig alweer een paar dagen weer helemaal tiptop in orde. Ze is wel wat magerder geworden, maar daar wordt aan gewerkt. Ze eet en drinkt lekker normaal.

Apatisch

maandag, maart 14th, 2005

De rest van afgelopen zaterdag heeft ze Meike alleen maar op de bank gelegen, veel geslapen, veel gedronken, maar d’r zat weinig pit meer in. Als je zelf ziek bent, dan zit er ook weinig pit in. ’s Middags hebben we toch voor de zekerheid gebeld met de huisartsenpost. We vertrouwde het toch niet helemaal wat er nu aan de hand was.
Om 17.20 uur hadden we een afspraak.

Eenmaal aangekomen bij die huisartsenpost moesten we ons eerst melden bij de balie. Daar stond al een jongeman te vertellen dat hij al een uur zat te wachten. Verbaasd keken we elkaar aan, ze zeiden over de telefoon dat het druk was, maar zo druk hadden we niet verwacht. Toen we ons gemeld hadden mochten we de wachtkamer in. Het blijft altijd ’n vreemde gewaarwording, vriendelijk knikkend naar de collega-wachters nemen we plaats. Een andere moeder zat er ook met een zwaar hoestend en proestend kindje, en ondertussen denken we:”We moeten zo snel mogelijk weg uit deze ruimte!”.

(meer…)

Afgelopen nacht

zaterdag, maart 12th, 2005

Afgelopen nacht was een gebroken nacht. Meike heeft ongeveer twaalf keer overgegeven, ook al was er niets meer om mee over te geven. Zo zielig om haar zo te zien, en er is niets wat we kunnen doen dan alleen maar troosten.
We hebben toch ook maar oma en daarna de huisartsenpost gebeld voor wat advies. Het advies was dat we de nacht maar even moesten aankijken en als er sprake was van koorts, dan moesten we dat maar goed in de gaten blijven houden. Gelukkig had (en heeft) Meike geen koorts.

Vanochtend heeft ze veel last van diarree, we geven haar alleen maar een paar slokjes water. Eén rijstewafel is op ’n haar na opgegeten. Voor de rest wil ze niks.
Meike is nu vooral moe, door afgelopen nacht, maar ook denk ik doordat ze nu niet zoveel voedsel in zich heeft.

We kijken nu naar “Brother Bear”, Meike zit lekker veilig met mijnheer de Beer bij mama op schoot.

Zielig meissie

vrijdag, maart 11th, 2005

Vanavond werd Meike huilend wakker omdat zij in haar slaap heeft overgegeven. Gelukkig waren opa en oma bij ons op visite en konden zij een helpende hand bieden. Rillend van de kou, en waarschijnlijk ook de schok, zat het kleine vrouwtje op het kleedje van de badkamer. Nu ligt ze lekker warm bij mamma in bed en staat er momenteel een was met dekens en lakens te draaien.

Prenatal

woensdag, maart 9th, 2005

Ohw shit… Esther belde vandaag op met het verzoek om haar (en Meike) weg te halen bij Prenatal. Er schijnt weer een boel leuke kleren te zijn voor de kleine mannetjes en vrouwtjes. Ben benieuwd waar ze mee thuis komen.

Uitslag is weg

dinsdag, maart 8th, 2005

En Meike heeft afgelopen nacht ontzettend goed geslapen.

Uitslag

maandag, maart 7th, 2005

Door de MBR en M en C – prik heeft Meike nu een beetje uitslag. Allemaal kleine rode puntjes op haar buikje, armpjes en ruggetje. Ze heeft er gelukkig géén last van. We hopen dat ze lekker de hele nacht blijft slapen.

Lengte en gewicht

maandag, maart 7th, 2005

Zo, de prikken zijn gegeven. Eéntje in haar been en ééntje in haar arm.
Meike kan op een gegeven moment in de komende drie weken last krijgen van één van deze prikken. Dat wil zeggen dat er bof, mazzelen of rode hondachtige symptomen kunnen optreden.

Voor de rest groeit Meike niet zo hard. En dit geldt ook voor haar gewicht, ze is niet zoveel meer aangekomen. E.e.a. in hele kille grafiekjes gezet.

Grafiek van Meike d'r lengte
Grafiek van Meike d'r gewicht

(Voorlopig) laatste prik

maandag, maart 7th, 2005

Volgens het schema is het dan vandaag (om 09.30 uur) tijd voor de 14 maanden prik.

Vaccinatieschema

Deze keer wordt Meike ingeënt voor BOF, Mazelen, Rodehond en Meningokokken C. Ben benieuwd hoe ze erop reageert.
Gelukkig hoeft ze daarna pas in haar vierde jaar weer ingeënt te worden.

Mijnheer de Beer

donderdag, maart 3rd, 2005

Meike met Mijnheer de Beer.

Meike met mijnheer de Beer