Anne Frank 75 jaar

Anne Frank 75 jaar

Vandaag is het 75 jaar geleden dat Anne Frank werd geboren. De Anne Frank Stichting organiseert verschillende activiteiten om Annes geboortedag te gedenken.

Activiteiten Anne Frank huis

Er vinden een aantal bijzondere activiteiten plaats in het Anne Frank Huis. Overdag, van 9.00 tot 18.00 uur, zijn er extra activiteiten voor al onze museumbezoekers en in de avond, van 18.00 tot 24.00 uur, richten ze op het Nederlandse publiek

Fototentoonstelling

In het Amsterdamse fotografie museum Foam is vanaf vandaag een tentoonstelling te zien met foto’s uit de albums van het gezin Frank. Otto Frank legde alle momenten vast die hem als belangrijk voorkwamen en ontroerden: zijn pasgeboren dochters, hun eerste stapjes, dagjes naar buiten, feestjes. Het is voor het eerst dat de foto’s zelfstandig worden getoond.

Anne Frankscholen maken dagboekpagina’s

Kinderen uit meer dan 100 klassen van Anne Frank Scholen uit Nederland, Duitsland, Itali�, Frankrijk, Argentini� en de Verenigde Staten maakten ?dagboekbladzijden? met teksten en tekeningen over idealen, idolen, vrijheid en ?anders zijn?. Ter gelegenheid van de 75ste geboortedag van Anne Frank wordt deze collectie ten toon gesteld.
Miep Gies, helper van de onderduikers in het Achterhuis, deed de eindselectie van de vele inzendingen en was diep onder de indruk van de mooie pagina’s die de leerlingen hebben gemaakt.

Leave a Reply

Bewijs dat je een mens bent! :-) *