Uit & Actief

Logo

Gisteren ben ik naar de Uit & Actief beurs geweest in Utrecht. Voorheen was deze beurs beter bekend als de Oppad-beurs.
Wat een teleurstelling… de beurs was een stuk kleiner dan de voorgaande jaren. Alle stands zijn stuk voor stuk kleiner dan normaal. En de trend is dat je tegenwoordig niet meer met stapels folders mee naar huis gaat om deze vervolgens lekker op de bank door te bladeren. Nee, door de komst van internet kan je alle informatie op de website lezen.

De ironie druipt er dus vanaf. Ze vinden allemaal dat je meer naar buiten moet gaan en lekker actief moet zijn, maar om meer informatie te verkrijgen moet je uren lang binnen zitten om alle websites af te lezen.

Het was niet helemaal een teleurstelling, want de lezingen maken zo’n dag ook wel weer goed. Allereerst zijn we naar een lezing gegaan van Frank van Rijn. Tijdens de eerste dag van Uit & Actief, kreeg Van Rijn de oorkonde “Buitensporter van het Jaar” uitgereikt door Op Pad-hoofdredacteur Kees Lucassen.

Himalaya

De beste man vindt het nu eenmaal leuk om meer dan 19.000 kilometer te fietsen naar China!!! Hij had een uur de tijd om zijn 100 dia’s te vertonen, maar helaas was dit niet genoeg. Het was een bijzondere lezing die lekker veel met humor verteld werd.

De tweede lezing die we wilden bijwonen was die van Kick Stam. Kick Stam, oud-directeur van Philips, die met vervroegd pensioen ging om als 59-jarige de hoogste berg ter wereld, de Mount Everest, te bedwingen. Nu is hij bezig The Seven Summits (de hoogste toppen van de 7 continenten) op zijn naam te zetten.

Kick Stam

Leave a Reply

Bewijs dat je een mens bent! :-) *