Weet u nog wel….

Hij, Berend Wolffenbuttel, is vanaf 29 juni j.l. al aan het lopen door de Alpen. In noord Italië een lange bergtocht door de alpen en Dolomieten, beginnend bij het bergmassief van de Monta Rosa en, na circa 800 kilometer, eindigend in het plaatsje Carnia in noordoost Italië. Waarom ook al weer? Deze lange tocht draagt hij op aan zijn vriend Rob Vernhout die overleed aan kanker in de nazomer van 2002. De opbrengst van sponsorbijdragen komt ten goede aan KWF Kankerbestrijding. Eén dag uit zijn reisverslag op de website

18 juli 2005 – 7 kilometer

Pech dag, geklungel en slecht humeur. Het ging weer eens lekker mis vandaag. Het begon al s’nachts om 2 uur toen ik naar de wc moest. Ik stoot mij hiel tegen een enorm scherpe steen, een flinke jaap. Nooit gedacht dat ik mijn firstaid kid om 2 uur s’nachts op de camping nodig zou hebben! In de ochtend maak ik een bakkie koffie en wanneer ik aan het inpakken ben stap ik met mijn grote bergschoenen boven op het brandertje…knap, krak pssssss..finaal naar de knoppen en met een enorme sis loopt het gastankje leeg. In een niet meer te bedwingen driftbui smijt ik niet alleen het geplette brandertje weg maar ook de complete pannenset! Al mokkend pak ik de boel verder in en ga met een pesthumeur op stap. De rugzak is in iedergeval lichter! Het begon al behoorlijk te betrekken en binnen een uur loop ik in een knetterende omweersbui. Ik voel me helemaal niet prettig en de geplande pasovergang op 2600 meter gaat niet door en ik wijk uit naar rifugio Alpe Grande waar ik als een verzopen kat aankom. s’Avonds is het helemaal noodweer en heb ik nul komma nul bereik met mijn mobiel zodat ook het contact met radiopragramma ‘Weg met BNN’ mislukt. s’ Avond natuurlijk pasta…ik heb eigelijk zin in bami met satesaus of zoiets!

Ook kunt u zijn gastenboek tekenen op zijn website.

Leave a Reply

Bewijs dat je een mens bent! :-) *