Mount Cook

Mount Cook
Ik las net op nu.nl dat er vier dode bergbeklimmers gevonden zijn op de hoogste berg van Nieuw Zeeland – Mount Cook.

WELLINGTON – Op de hoogste berg van Nieuw-Zeeland, Mount Cook, zijn woensdag vier dode bergbeklimmers aangetroffen. Dat heeft de Nieuw-Zeelandse politie gemeld.

De politie weet inmiddels de identiteit van de slachtoffers maar wil die nog niet naar buiten brengen. In ieder geval zijn het geen Nieuw-Zeelanders.

De vier lijken werden bij toeval gevonden door een berggids. Drie van hen zaten met een klimtouw aan elkaar vast, de vierde werd lager op de berghelling gevonden. Volgens de politie zijn ze recentelijk gestorven.

De dood van de vier bergbeklimmers is vooralsnog een raadsel. De afgelopen tijd is het mooi weer geweest in het berggebied. Er zijn geen aanwijzingen dat de klimmers zijn verrast door een lawine.

Pfff… nu is deze bergtocht niet te vergelijken met mijn bergbikkel-avontuur eerder dit jaar , maar als je daar als amateur in die bergen rondsstapt en je wordt door de gids gewezen op de eventuele gevaarlijke situaties, dan denk je wel 3x na voordat je de volgende stap neemt. We hadden in ieder geval een hele goeie gids bij ons.

Leave a Reply

Bewijs dat je een mens bent! :-) *