PeeCee perikelen – ’ter lering ende ter vermaeck’ deel 3 (slot)

Enfin, mijn harde schijf was dus niet meer te ‘ zien’ voor Windows. Ik moest de software voor mijn RAID-controller installeren alvorens ik verder kon gaan met de
installatie van XP. Die benodigde software mag ik alleen maar aanbieden op een floppy. Je krijgt geen mogelijkheid geboden om dit bijvoorbeeld via cd-rom te doen. Na wat speurwerk Op de cd-rom van mijn moederbord stond in ’n klein hoekje een stukje software, eigenlijk was dit een heuse wizard, die e.e.a. op flop zet voor je.

Toen ik dus weer mijn oude partitie ‘hidden’ had gezet en mijn nieuwe partitie op
‘active’, starte ik de installatie van Windows XP opnieuw op. Je moet dan op F6 drukken om de ‘niet-windows-ondersteunde’-RAID software te installeren. Toen heb ik dus de software die op mijn floppy stond aangeboden, en daar nam Windows XP genoegen mee. Ik moest dan kiezen hoe ik die schijven (2x 40 Gb) wil gebruiken. Achter elkaar, dan vult de computer eerst de eerste schijf en dan de volgende. Of boven elkaar, dit schijnt de snelste manier te zijn, want dan vult de computer kris-kras beide schijven. En de installatie vervolgde zijn weg!!! Yes! Eindelijk.

Toen dus Windows XP geinstalleerd was, heb ik SP1 eraan toegevoegd. SP1 had ik gelukkig nog op een cd staan (dankzij ’n tip van de familiesysteembeheerder, want zelf ben ik daar nooit zo bedacht op om deze eerst op cd-rom te zetten).
Nu heb ik momenteel geen antivirus thuis liggen, deze neem ik altijd van de zaak mee, dus het is dan niet verstandig om het internet op te gaan. Enfin, Windows XP Sp1 staat nu op mijn nieuwe partitie. Ik heb toen mijn digitale fotocamera aangesloten om te kijken of XP ook hier vastloopt. En nee hoor!!! Alles werkt weer als een zonnetje! En weer lekker snel ook. Ook mijn externe harde schijf wordt geaccepteerd. Het is groot feest nu in huize RobenEsther.nl

Nu ben ik bezig e.e.a. over te hevelen via een kleine partitie (5 Gb, fat32) en als
dadelijk alles geinstalleerd is en ingesteld is, maak ik er een image van zodat ik in het vervolg alles in 1 klap terug kan zetten naar een schone installatie.

Eind goed, al goed 😉

Zie ook:

  1. Peecee-perikelen – ’ter lering ende ter vermaeck’ deel 1
  2. Peecee-perikelen – ’ter lering ende ter vermaeck’ deel 2

Leave a Reply

Bewijs dat je een mens bent! :-) *