Draadloos gesleutel

Wie-o-wie weet wat ik moet doen om het volgende probleem op te lossen.

Zoals u eerder heeft kunnen lezen ben ik nogal op de draadloze toer. Aldoende leert men en zo kwam ik erachter dat ik voor de buurman de WEP-key niet had ingevuld, dus dat betekent dat hij met een niet beveiligde draadloze verbinding het internet op en af surft.
Nadat ik ontdekt had hoe dit ingesteld kon worden d.m.v. een Passphrase (je krijgt dan gelijk 4 dikke 64 bit hexadecimale WEP-sleutels! Goed bewaren!) ben ik gisteren bij m’n buurman aan de slag gegaan en wat schetst mijn verbazing…
Bij hem kan je ook 4 WEP-sleutels aanmaken middels een Passphrase, maar in plaats van 4 dikke 64 bit hexadecimale WEP-sleutels zie ik 4 dikke rijen met zwarte stippen!

Wep key 1: puntje puntje puntje
Wep key 2: puntje puntje puntje
Wep key 3: puntje puntje puntje
Wep key 4: puntje puntje puntje

Hoe kan ik dan in hemelsnaam een beveiligde verbinding tot stand brengen als ik op de laptop géén netwerksleutel kan invullen?

Gaarne suggesties/oplossingen/adviezen in mijn reagluurbox.

(D)radeloosje

Leave a Reply

Bewijs dat je een mens bent! :-) *