Woonspot.nl: Doorstart Dehnert en Jansen

Op www.woonspot.nl is nu onderstaand artikel te lezen:

Doorstart Dehnert & JansenCapelle a/d IJssel – De doorstart is een feit: Dehnert & Jansen/Deja gaat verder met gordijnstoffen, meubelstoffen, zonwering en raam- en vloeraccessoires. Machiel van der Schoot van ACTIVE-SHARE zal, samen met zakenpartner Ton Kraak, voorlopig de directie voeren.

De naam Dehnert & Jansen blijft bestaan, aldus Van der Schoot. “Al zal dat waarschijnlijk Deja worden. Ook Wyers zal blijven bestaan, een naam van honderden jaren oud die niet verloren mag gaan.” Vooralsnog gaat het doorgestarte bedrijf met zo’n dertig werknemers verder, al zullen er dat op niet al te lange termijn naar verwachting vijftig worden. “En mogelijk nog meer, afhankelijk van hoe snel we een stuk van de markt terugkrijgen.”

Dehnert & Jansen wordt voortgezet door ACTIVE-SHARE, op de vloeren na.

Orders kunnen vanaf heden genoteerd worden, begin volgende week kan worden geleverd. “De hoofdvestiging blijft voorlopig in Capelle,” zegt Machiel van der Schoot. Voorlopig? “De huisvesting wordt heroverwogen, maar daar hebben we nog geen beslissing over genomen. De directie wordt in eerste instantie door mijzelf gevoerd, ondersteund door Ton Kraak. We gaan overigens wel op zoek naar een nieuwe directeur.”
Waar is het naar zijn idee misgegaan met Dehnert & Jansen? “Dat is een combinatie van factoren: een teruglopende markt, problemen met het management, verliesgevende producten, de breedte van het pakket, enzovoorts.”
Mr. Th. Otten van Houthoff Buruma uit Rotterdam, die samen met curator M. Windt het faillissement afwikkelt, zegt dat er een wilsovereenstemming met ACTIVE-SHARE is. “Er is nog niets getekend, want er moeten nog een paar kleine onderdelen afgekaart worden. Dat is echter een formaliteit.” Over de schuldenlast zegt Otten, dat het om een bedrag van “enkele miljoenen” gaat. Momenteel wordt door de curator een aantal biedingen op de vloeren bestudeerd. “Hierbij gaat het vooral om de voorraden en merknamen, niet zozeer dus een doorstart met personeel. De biedingen zijn wel zeer concreet en serieus.”

5 Responses to “Woonspot.nl: Doorstart Dehnert en Jansen”

  1. klant schreef:

    Deja doorstart?? Nu bel ik vanmiddag met een order, wordt er gezegd dat de brief te vroeg is verstuurd. En ik hoor dat de curator nu een lijst met alle voorraden inclusief gordijnen aan allerlei bedrijven heeft gestuurd.
    Een lijst met voor 5 miljoen inkoop aan handel. Dit gaat dus gewoon naar de hoogste (lees minst lage) bieder. Wat een zooitje.

    ps: hebben jullie die walgelijk hypocriete reactie van ADO gelezen?

  2. Anonymous schreef:

    Het is zeker heel vervelend heb ook een brief gehad van de doorstart belde vanmiddag welke stalen er weer terug kunnen maar er was niemand die de telefoon opnam weet niet meer wat ik er van moet denken de mobiel van de vertegenw. staat ook niet meer aan dus ik geef ze nog tot vrijdag en dan gaan de stalen in de vuilcontainer jammer maar helaas dan het zijn maar 350 stalen dan moeten ze daarna ook niet meer komen??zo kan ik met mijn klanten ook niet omgaan?????

  3. klant schreef:

    Ik probeer het commentaar te volgen maar wie is ADO met een reactie die kennelijk niet goed valt ?

  4. Anonymous schreef:

    Waarom goede stalen weggooien? Wat maakt het uit of je bij de ene leverancier besteld of bij de andere. Vindt het beetje kortzichtig. Er valt gewoon nog geld te verdienen aan die stalen! Je moet alleen even ander telefoonnummer draaien of drukken!

  5. Klant schreef:

    Ik kwam deze berichten tegen en wil aangeven dat iedereen op moet passen voor de heren van de Schoot en kraak. Ze zijn onprofessioneel, maar vooral niet te vertrouwen!!! U bent gewaarschuwd.

Leave a Reply

Bewijs dat je een mens bent! :-) *