Femblog.nl: Gordijn valt voor gordijnhandel van NPM

Op www.femblog.nl is onderstaand bericht te lezen:

Gordijn valt voor gordijnhandel van NPMfaillissement Dehnert & Jansen miljoenenstrop NPM

Vorig jaar was grootaandeelhouder NPM Capital nog enthousiast over Dehnert & Jansen. Maar eerder deze week vroeg de Rotterdamse groothandel in gordijnen en tapijt faillissement aan. Participatiemaatschappij NPM Capital bezit bijna de helft van de aandelen in Dehnert & Jansen, dat met een omzet van ruim 47 miljoen euro (2004) en 130 werknemers een van de grootste handelsbedrijven in woningtextiel van de Benelux is.

Opmerkelijk genoeg meldde NPM nog geen jaar geleden in zijn jaarbericht dat een ingrijpende reorganisatie, ingezet na een miljoenenverlies in 2003, succesvol was. Dehnert & Jansen zou zich in een ?goede uitgangspositie voor verdere groei? bevinden. Investeringsmanager Daniël Legro van NPM wil niet ingaan op de reden van het faillissement. Hij ontkent berichten op internet, dat NPM zijn belang begin deze maand zou hebben verkocht aan de Alphense bedrijvendokter Active Share. “Wij bezitten nog steeds 46 procent. Er is niets gewijzigd.”
De ondergang van Dehnert & Jansen is de zoveelste tegenvaller voor NPM. Sinds 2001 regent het faillissementen in de portefeuille van de participatiemaatschappij, waardoor de eigen winsten de afgelopen jaren flink tegenvielen.

Nog steeds is er eigenlijk géén duidelijkheid omtrent de situatie van Dehnert & Jansen. Zo reageerde vandaag een “klant” op dit bericht met onderstaand commentaar:

Klant said…

Deja doorstart?? Nu bel ik vanmiddag met een order, wordt er gezegd dat de brief te vroeg is verstuurd. En ik hoor dat de curator nu een lijst met alle voorraden inclusief gordijnen aan allerlei bedrijven heeft gestuurd. Een lijst met voor 5 miljoen inkoop aan handel. Dit gaat dus gewoon naar de hoogste (lees minst lage) bieder. Wat een zooitje.

Ook Jacob kan op dit punt niet echt veel duidelijkheid verschaffen:

Foute boel?

Het lijkt niet allemaal goed te gaan met een eventuele doorstart.
Het is moeilijk om aan betrouwbaar nieuws te komen.

5 Responses to “Femblog.nl: Gordijn valt voor gordijnhandel van NPM”

 1. ongerust schreef:

  1. op de site :Bel ons we zijn springlevend
  2. een fax bel ons enz.

  Telefoon laat men gewoon overgaan en neemt niet op.

 2. hoe zit het ? schreef:

  met 2 bedoelde ik dat ons bedrijf een fax van Deja ontving

 3. Anonymous schreef:

  Mr. Said, er zijn ook telefoonnummers waar men wel opneemt en u verder op weg kunnen helpen. Ik denk dat u wel kan raden welk nummer ik bedoel.

 4. Anonymous schreef:

  0906-0663 🙂

 5. Anonymous schreef:

  …genoemd nummer was een geintje hoor… 🙂

Leave a Reply

Bewijs dat je een mens bent! :-) *